Versend cimer

Üdvözöljük Versend község honlapján!


Polgármesteri köszöntő

Versend község - amelyen egy évezred hagyta “keze nyomát” - Baranya délkeleti oldalán, Bóly és Mohács vonzáskörzetében, de Pécshez is közel várja, fogadja és visszavárja vendégeit. 20 percnyi autóútra vagyunk Pécstől, 10 percre Mohácstól, öt percre Bólytól. Községünkre jellemző a nemzetiségek jelenléte, horvátok, németek, cigányok, magyarok, akik egymás mellett élve, tisztelték egymás kultúráját.

Falunkat - szerencsés fekvése mellett - gazdagon termő szántók, történelmi borvidék jellemzi. A versendi fehérboros kultúra évszázadokra tekinthet vissza, nevezetes fajtánk a juhfark. Az erre a vidékre jellemző pincefalu a település nyugati oldalán fekszik sajátos hangulatával jelentős vonzerő, vendégváró, vendégmarasztaló.

Együttműködve - közös hivatalt fenntartva - Babarc önkormányzatával azon is dolgozunk, hogy egymást kiegészítve és segítve, szellemi erőinket összpontosítva kidolgozzuk községeink fejlődésének lehetséges irányait, és együttes erővel megvalósítsuk elképzeléseinket. Köszönjük, hogy megtekintették honlapunkat, ha van lehetőségük, segítsék településfejlesztő munkánkat, vagy csak jöjjenek, látogassanak meg minket.


Kárász István
polgármester